Czy mogę wyłączyć klientowi ofertę, ale nadal mieć ją w panelu „Oferty”?
Tak, jest taka możliwość.
Domyślnie każda oferta ma status Aktywna, co oznacza, że odbiorca może ją przeglądać. Aby wyłączyć do niej dostęp:
W panelu „Oferty” znajdź wybraną ofertę.
W kolumnie „Akcje” kliknij ikonę edycji (ołówek).
Zmień status oferty w zależności od potrzeb:
- Wycofana: odbiorca zobaczy informację, że oferta została wycofana, i będzie mógł poprosić o nową. Gdy to zrobi, otrzymasz powiadomienie mailowe.
- Usunięta: odbiorca zobaczy komunikat „Nie znaleziono oferty. Pod tym adresem nie ma żadnej oferty. Sprawdź link z otrzymanej wiadomości”, tak jakby oferta nigdy nie istniała.
Niezależnie od wybranego statusu oferta pozostaje widoczna w Twoim panelu „Oferty”, więc w każdej chwili możesz przywrócić jej status na Aktywna.