Tak, przy czym taka sytuacja może mieć miejsce tylko gdy kasowane jest konto handlowca. W takiej sytuacji wszystkie jego oferty (wraz ze statystykami) zostaną przypisane do konta administratora zespołu. Obecna wersja systemu nie pozwala na swobodne przenoszenie ofert między kontami.
Po więcej skontaktuj się za pośrednictwem chatu, maila: [email protected] lub formularza.
Czy mogę przenieść moje dane na konto innego użytkownika?
Napisane przez Natalia Iwańska