Domyślnie każdy użytkownik ma dostęp do modułu follow up. Jeśli go nie widzisz lub nie możesz z niego korzystać, administrator Twojego zespołu wyłączył Ci uprawnienia do tego modułu.
Aby odzyskać dostęp, poproś administratora swojego zespołu o włączenie możliwości tworzenia i wysyłania follow-upów. Administrator może to zrobić w panelu "Organizacja", wybierając edycję Twojego konta i przechodząc do zakładki "Uprawnienia".
Po więcej skontaktuj się za pośrednictwem chatu, maila: [email protected] lub formularza.